For Treasure VDL

For Treasure VDL

For Pleasure x Carthago x Ramiro Z

Geboren: 2016

  • Stokmaat : 1.68m
  • Kleur: Schimmel
  • Goedgekeurd: Oldenburg, Holstein, UNIRE, Westfalen
  • Dekgeld : € 900,- excl BTW en verzendkosten.
  • Bij gustverklaring voor 1 Oktober : € 300,- excl BTW en verzendkosten.
  • WFFS: Geen drager

 

For Treasure VDL was het gesprek van de dag op de Oldenburgse hengstenkeuring en het duurde niet lang of ook ver buiten Vechta sprak iedereen vol lof over deze For Pleasure-zoon. De imposante schimmel toonde ongekend vermogen en een fantastische manier van springen en werd niet voor niets verkozen tot Reservesieger van de Oldenburgse keuring. Ook in de verrichtingen maakte hij de verwachtingen waar. Hij slaagde in Adelheidsdorf met een eindcijfer van 9,3 voor het springen waarbij hij o.a. een 10 kreeg voor zijn aanleg als springpaard.

Verrichtingscijfers:
Karakter         9
Stap             8,5
Draf              7
Galop            8
Rijdbaarheid        7,5
Rijdbaarheid testruiter    7,25
Vrijspringen        10

Hoewel For Treasure VDL in Vechta zijn dekbrevet verdiende, heeft hij Nederlandse roots. Hij is namelijk gefokt uit de merrie Carthana Z, die afstamt van de KWPN-merrie Lamira. Carthana Z gaf al het succesvolle 1.50m-springpaard Engelien van Dave Maarse en tegenwoordig de Duitse ruiter Tobias Thoenes. Ook stamt For Treasure VDL uit de moederlijn van het Grand Prix-springpaard Anemone’s Vicky van Karim El Zoghby en Mark Bluman en van de 1.60m-geklasseerde Onimo.
De zeer veelbelovende For Treasure VDL lijkt met zijn complete pedigree, moderne hengstenuitstraling en ongekende springkwaliteiten een aanwinst voor de toekomst.