Newport

Newport:

Glock’s Toto JR x Jazz x Rossini

Geboren: 2018

Stokmaat: 1.71 m.

  • Donkere vos
  • Goedgekeurd: KWPN
  • Dekgeld: € 1250,- excl. BTW + verzendkosten
  • Bij gustverklaring € 300,- excl BTW + verzendkosten
  • Voor beschikbaarheid kijk bij de voorwaarden
  • WFFS : Geen drager

Newport is een hengst die steeds meer opvalt in de dressuurring. Hij heeft dan ook een opvallend goed stap , verrichtingsexamen 8.5 , een groot aandachtspunt binnen de dressuurpaarden fokkerij.

De draf heeft een goede ruimte , beentechniek en een extra opvallend mooi voorbeen gebruik. Ook in galop is de kracht van achteruit , sterk bergop en met veel ruimte.

Newport heeft afgelopen seizoen met heel veel succes , onder amazone Febe van Zwambagt deel genomen aan de Subli cup. In de voorrondes won hij in Boxtel en Aerdenhout en werd reservekampioen , na een zeer opvallende bergopwaarts gereden proef , tijdens de finale van Jumping Amsterdam  2024.

Newport beschikt dan ook over een natuurlijke souplesse , dit in combinatie met een zeer goede houding , balans en grote mate van schakelvermogen. Bovendien is hij zeer werkwillig en heeft een goede instelling.

Newport is gefokt uit de zeer bekende DAULA stam, die opvalt in de fokkerij met paarden die extra bewegingen hebben. Moeder Adaula, elite en Z-dressuur geklasseerd, bracht naast Newport nog een voorl. keur en stermerrie. Grootmoeder Hidaula Preferent, bracht o.a. het Grand Prix paard Sebastiaan (v Jazz) en de bij het Oldenburger en NRPS goedgekeurde hengst Jazzman (v Jazz).

Newport heeft als vader de overbekende Glock’s Toto JR , die met Edward Gal zeer goede resultaten met hoge scores heeft behaald in de Grand Prix. Deze zoon van Totilas heeft alleen al bij het KWPN 7 zonen goedgekeurd.