Zoretto VDL

Zoretto VDL

Zenon VDL x Chello III x Nimmerdor

Geboren: 2020

  • Stokmaat: 1.74 m
  • Kleur: Donkerbruin
  • Goedgekeurd: Westfalen
  • Dekgeld: € 1000,- excl BTW en verzendkosten
  • Bij gustverklaring : € 300,- excl BTW en verzendkosten
  • WFFS: Geen drager

 

Op de hengstenkeuring in Westfalen viel Zoretto VDL direct goed in de smaak en verdiende hij zijn dekbrevet. Zoretto VDL is een zoon van Zenon VDL – deze Hannoveraanse hengst combineert de genen van Glock’s Zonik met de legendarische Don Schufro. Zoretto’s moeder Frilita stamt af van de Contender-zoon Chello III, die niet alleen in de springfokkerij maar ook in de eventing- en dressuurfokkerij zijn steentje bijdraagt. Vervolgens gaat de afstamming van Zoretto VDL terug op de stempelhengsten Nimmerdor en Lucky Boy xx en daarmee is een sterke basis gelegd voor zijn pedigree.
Vader Zenon VDL presteert zelf in de dressuursport en gaf in de fokkerij al meerdere succespaarden. Onder meer zonen Zelebration en Zelebration II zijn naast Zoretto VDL goedgekeurde hengsten van Zenon VDL. Zoretto’s grootmoeder Nikita was zelf succesvol in de fokkerij en is de volle zus van de welbekende hengst Wellington en van de zowel in de spring- als dressuursport uitgebrachte hengst Elberton. Wellington bracht niet alleen de succesvolle hengsten Emilion en Glennridge, maar ook de voornamelijk in de dressuurfokkerij ingezette Farrington en de bekende dressuurpaarden Bollvorms Ceylon en Luxaflex. Verder komen uit de moederlijn van Zoretto VDL het Grand Prix-dressuurpaard Rambo van Hubertus Schmidt en de Lichte Tour-paarden Fantasie en Eye Catcher.
Zoretto VDL valt zelf op door zijn chique uitstraling, goede model en actieve en lichtvoetige manier van bewegen. Daarbij beweegt hij met een goede gedragenheid en een mooie beentechniek. Met zijn vrije bloedvoering is Zoretto VDL zeker interessant voor de dressuurfokkerij.